Troškovi svadbenog veselja i kako ih umanjiti

Organizovati svadbeno veselje nije nimalo lako, pogotovu kada se uzmu u obzir visoki i nepredvidivi izdaci i limitirani budžet. Ali to ne treba da vas obeshrabri jer postoje trikovi koji vam mogu pomoći da smanjite troškove.

Za početak razgovarajte sa partnerom i uskladite svoje želje sa mogućnostima. Odredite visinu novca koju ste spremni da izdvojite, utvrdite prioritete i usmerite novac ka njima. Izdatke za ostale detalje svedite na minimum ili ih eliminišite. Neophodno je pažljivo isplanirati svaki detalj i pridržavati se plana. Cilj je da sa manje izdataka organizujete svoje venčanje iz snova.

troškovi svadbenog veselja budžet

 

  • Počnite sa pripremama što ranije. Na taj način ćete biti u mogućnosti da puno toga pronađete i kupite na rasprodaji. Možete uštedeti na kupovini venčanice, odela, obuće. Nemojte odlagati kupovinu za poslednji čas.
  • Pažljivo planirajte broj gostiju. Manji broj zvanica znači i niže troskove. Trudite se da ostanete u okviru budžeta. Neka se na vašoj listi zvanica nađu oni sa kojima želite da podelite svoj radostan trenutak.
  • Kada birate restoran budite svesni da je to najveća stavka u vašem budžetu, razmislite dva puta pre nego što se odlučite jer su često neke sale precenjene. Slobodno pregovarajte oko cene.
  • Svadbene torte umeju biti prilično skupe, tako da se slobodno opredelite za manju tortu koja će biti deo ceremonije. Goste možete poslužiti kolačima ili drugim tortama, isto tako ukusnim, koje ne zahtevaju svadbenu dekoraciju.

troškovi svadbenog veselja

  • Možete uštedeti i na dekoraciji tako što ćete sami ili uz nečiju pomoć napraviti aranžmane za stolove, cvetiće za kićenje gostiju, pozivnice za venčanje, kutiju za novac, pa čak i bidermajer uz malo mašte i kreativnosti. Dovoljno je da potražite uputstva na internetu i izrada može da krene.

troškovi svadbenog veselja

  • Slobodno pitajte prijatelje i poznanike da vam pomognu u organizaciji svadbe. Vrlo je verovatno da među njima ima šminkera, frizera, fotografa, kozmetičara, ukoliko nema mozda oni poznaju nekog pa možete očekivati da dobijete popust.

 

Ovo su samo neki od primera kako da ne potrošite više novca nego što ste planirali. Budite organizovani, kreativni i držite se plana i možete imati savršeno venčanje. Uživajte!

Objavljeno: 10 Mar 2015
Photo Copyright: flickr.com, pinterest.com

Pogledajte slične postove:


Saznajte prvi

Prijavite se kako bi Vam stizala obaveštenja o novim člancima

Najnovije

Šišarke kao ukrasi za jelku – DIY (Video)
sisarke-novogodisnji-ukrasi-ukrasi-za-jelku-novogodisnje-ideje
Bliže nam se praznici, pa vam predlažemo da se oprobate u pravljenju novogodišnjih ukrasa od šišarki. Pronađite šišarke…
Mirišljava lavanda – romantika u duhu Provanse
lavanda-mirisljava-polja-lavande
Lavanda je simbol ljubavi, odanosti i nežnosti. Prepoznatljiva je po prelepom mirisu i romantičnoj nijansi ljubičaste…
Cvetići za svadbu – Napravite kićanke za svatove za samo par minuta (Video)
cvetici-za-svadbu-kicanke-za-goste-cvetici-za-svatove-cvetici-za-goste
Želite da se oprobate u pravljenju cvetića za svatove? Tu smo da vam pomognemo. Snimili smo…
Ručno oslikane svadbene torte – nesvakidašnja umetnost
rucno-oslikane-svadbene-torte-torte-za-vencanje
Navikli smo da nas poslastičari iznova i iznova osvajaju svojim umećem. To je slučaj i sa…
25 nezaboravnih izdanja sa crvenog tepiha „Zlatnog globusa“ 2017.godine
zlatni-globus-haljine-crveni-tepih
Ceremonija dodele nagrada „Zlatni globus“ održana je 8.januara u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu. Na…