Kako do savršene svadbene torte

Svadbena torta nije kao bilo koja druga. Ona ima značanu ulogu u svadbenoj proslavi. Sigurno je da će u jednom trenutku izmamiti poglede svih gostiju, pa je i razumljivo zašto toliko vremena ulažemo da njen izgled i ukus budu besprekorni. Ovo su samo neki od koraka koji će vam u tome pomoći.

savrsena savdbena torta 1

Izaberite stil torte

Ovde mislimo ne samo na boju već i na oblik torte. Potražite inspiraciju u časopisima namenjenim budućim mladama ili na internetu. Izaberite dizajn koji će se najbolje uklopiti u celokupan stil vašeg venčanja. To može biti klasična bela torta na nekoliko spratova, ali i torta drugačije boje i oblika. Birajte veliku ili malu, okruglu ili četvrtastu, a možda ipak tortu od kolača, izbor je veliki samo treba pronaći omiljenu.

 

Pronađite talentovanog poslastičara

Sada kada imate ideju kakvu tortu želite, vreme je da krenete u potragu za talentovanom osobom koja će moći da vašu ideju realizuje. Takođe nije loše da posetite sajam venčanja, potražite kontakte u svadbenim časopisiima ili po preporuci posetite nekog poslastičara. Potrudite se da majstor koga birate bude specijalizovan za pravljenje torti u stilu koji vi želite.

 

Izaberite savršeni ukus

Nije dovoljno da torta samo lepo izgleda, podjednako je važno da bude i ukusna. Izrazite svoje želje, probajte tortu koju ćete servirati, a ako se ne možete odlučiti za jedan ukus uvek možete izabrati da vam neki od slojeva torte bude drugačiji. Dva do tri ukusa biće sasvim dovoljna, ne treba preterivati.

 

Dekoracija iz mašte

Ovo je najzabavniji deo. Sigurno imate ideju o tome kako želite da vaša torta izgleda. Da li ćete je dekorisati voćem, svežim cvećem, oslikati rukom ili se ipak opredeliti za ogoljenu tortu, izbor je na vama. Najbolje je da se ona vizuelno uklopi u čitav događaj. Ako želite sveže cveće na torti, povežite svoju cvećaru sa poslastičarom  kako bi  dekoraciju uradili zajedno. Cveće od fondana može izgedati impresivno i uverljivo, a prednost je što je i jestivo. Majstor za torte će vam pomoći u svemu, samo ponesite boje, materijale, slike koje vas inspirišu kako biste i vi olakšali njemu da napravi vaštu tortu iz mašte.

 

Izaberite vrh

Vrhovi su ponovo u modi, to ne moraju biti samo plastične figurice mladenaca u prepoznatljivoj pozi, već jestive figurice od marcipana i šećera, smešne poze mladenaca, par zaljubljenih ptičica, možda neki natpis ili crtani likovi koje oboje volite.

 

Odredite veličinu torte

Izgled torte jeste jako bitan, ali pošto je ta torta namenjena jelu, pored dobrog ukusa neophodno je da bude dovoljna za posluženje svih gostiju. Osim ako ne servirate puding, sladoled, ili neki drugi kolač umesto svadbene torte, onda je neophodno da veličina torte bude uskalađena sa brojem gostiju. Vaš poslastičar će vas posavetovati koliko kilograma torte će biti dovoljno za konkretan broj gostiju. Obično se računa 150 gr torte po gostu. Bitno je pomenuti da iz četvrtaste torte možete iseći veći broj parčića nego iz okrugle. Ako pazite na budžet, razmislite o jednoj dekorisanoj torti manjih dimenzija koja će biti svadbena i nekoliko nedekorisanih torti koje će biti istog ukusa i stajati u kuhinji.

 

Prezentacija torte

Nakon toliko meseci planiranja i uloženog vremena da torta bude savršena, ne smete zaboraviti na jedan važan detalj. To je prezentacija torte gostima. Potrudite se da to uradite na najbolji moguči način, da efekat bude što jači. Neka vaš sto za tortu bude dekorisan cvećem, stolnjacima, svećama ili nekim drugim detaljima koji će doprineti sjajnom izgledu vaše torte.

savrsena svadbena torta

savrsena svadbena torta

izvor:www.svadbena torta, youandyourwedding.co.uk

Objavljeno: 21 Jun 2015
Photo Copyright: flickr.com, pinterest.com

Pogledajte slične postove:


Saznajte prvi

Prijavite se kako bi Vam stizala obaveštenja o novim člancima

Najnovije

Šišarke kao ukrasi za jelku – DIY (Video)
sisarke-novogodisnji-ukrasi-ukrasi-za-jelku-novogodisnje-ideje
Bliže nam se praznici, pa vam predlažemo da se oprobate u pravljenju novogodišnjih ukrasa od šišarki. Pronađite šišarke…
Mirišljava lavanda – romantika u duhu Provanse
lavanda-mirisljava-polja-lavande
Lavanda je simbol ljubavi, odanosti i nežnosti. Prepoznatljiva je po prelepom mirisu i romantičnoj nijansi ljubičaste…
Cvetići za svadbu – Napravite kićanke za svatove za samo par minuta (Video)
cvetici-za-svadbu-kicanke-za-goste-cvetici-za-svatove-cvetici-za-goste
Želite da se oprobate u pravljenju cvetića za svatove? Tu smo da vam pomognemo. Snimili smo…
Ručno oslikane svadbene torte – nesvakidašnja umetnost
rucno-oslikane-svadbene-torte-torte-za-vencanje
Navikli smo da nas poslastičari iznova i iznova osvajaju svojim umećem. To je slučaj i sa…
25 nezaboravnih izdanja sa crvenog tepiha „Zlatnog globusa“ 2017.godine
zlatni-globus-haljine-crveni-tepih
Ceremonija dodele nagrada „Zlatni globus“ održana je 8.januara u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu. Na…