6 saveta koji će vam olakšati planiranje venčanja tokom trudnoće

Planiranje venčanja do detalja ume da bude opterećujuće za neveste, a ako je buduća mlada još i u drugom stanju to postaje pravi izazov.

Jedan od glavnih razloga je neizvesnost u pogledu toga kako će se nevesta osećati sutra, a kamoli za nekoliko meseci. Ovih 6 korisnih saveta će vam pomoći da uživate u planiranju i proslavi vašeg venčanja.

 

planiranje venčanja

 

Izaberite odgovarajući datum venčanja

Ako ste vi jedna od budućih nevesti koja je u drugom stanju, trebalo bi brzo da odlučite u kom mesecu trudnoće želite da se udate. Ukoliko želite da se stomak ne primećuje birajte prvo tromesečje. Ima to i svojih mana kao što su umor i moguće mučnine u tom periodu. Tokom drugog tromesečja stomak će se primećivati, ali ćete se osećati neuporedivo bolje, pa je ovo najbolji period za zakazivanje svadbene proslave. Poslednje tromesečje gledajte da izbegnete ukoliko ste u mogućnosti, jer ćete se otežano kretati i brže zamarati.

Delegirajte

Organizovanje venčanja ume da bude iscrpljujuće i stresno, pa vodite računa o tome ako ste u drugom stanju. Postavite prioritete i radite ono sto prija vama i vašoj bebi, jer ipak je zdravlje na prvom mestu. Neke zadatke slobodno prepustite vereniku, bliskim prijateljicama ili angažujte planera ukoliko ste u mogućnosti. To će vam pomoći da se rasteretite i imate više vremena da uživate u trudnoći.

Pronađite pravu venčanicu

Verovatno imate viziju kakvu biste haljinu volele da nosite na svom venčanju. Trudnoća će vam možda promeniti planove. Budite spremne da saslušate savete koje ćete dobiti u salonu venčanica. Imajte na umu da su venčanice teške, pa gledajte da ipak birate one od laganijih materijala. Takođe, računajte na to da ćete posećivati toalet često, pa biraje model haljine koji je jednostavniji za rukovanje. Još jedna preporuka za sve buduće mlade, ponesite nekoliko pari obuće kako biste ih menjale čim osetite bol i neudobnost.

Isplanirajte satnicu

Kada planirate satnicu za dan venčanja, ostavite vremena i za odmor. Ovo je važno za svaku nevestu, ali posebno za onu koja je u drugom stanju. Neka se u rasporedu nađe mesta za više kraćih pauza kako biste imale vremena da se osvežite, malo odmorite ili čak odspavate.

Izaberite termin početka proslave

Ako restoran nudi mogućnost da izaberete termin početka i završetka svadbenog veselja, gledajte da to bude raniji termin, recimo od 17 do 23 časova. To je sasvim dovoljno vremena da se proveselite sa svojim gostima. Ukoliko se osećate loše ili iz nekog razloga ne možete izdržati do kraja, opravdano je da ranije napustite proslavu.

Jedite

Trudne neveste trebaju biti svesne značaja unošenja dovoljno hrane i tečnosti na dan venčanja. U svoj toj gužvi dešava se da neveste ne stignu da doručkuju. Zadužite mamu ili neku od prijateljica da pripremi vaš doručak pre frizure i šminke ili da poruči hranu. Takođe, imajte pri ruci zdrave grickalice i vodu tokom citavog dana. Ukoliko vam restoran dozvoli, poručite poseban meni i bezalkoholne napitke.

planiranje venčanjaizvor:brides.com

Pratite nas na:

facebook-icon
instagram-v051916_200youtube-icon

Objavljeno: 04 Sep 2015
Photo Copyright: flickr.com, pinterest.com

Pogledajte slične postove:


Saznajte prvi

Prijavite se kako bi Vam stizala obaveštenja o novim člancima

Najnovije

Šišarke kao ukrasi za jelku – DIY (Video)
sisarke-novogodisnji-ukrasi-ukrasi-za-jelku-novogodisnje-ideje
Bliže nam se praznici, pa vam predlažemo da se oprobate u pravljenju novogodišnjih ukrasa od šišarki. Pronađite šišarke…
Mirišljava lavanda – romantika u duhu Provanse
lavanda-mirisljava-polja-lavande
Lavanda je simbol ljubavi, odanosti i nežnosti. Prepoznatljiva je po prelepom mirisu i romantičnoj nijansi ljubičaste…
Cvetići za svadbu – Napravite kićanke za svatove za samo par minuta (Video)
cvetici-za-svadbu-kicanke-za-goste-cvetici-za-svatove-cvetici-za-goste
Želite da se oprobate u pravljenju cvetića za svatove? Tu smo da vam pomognemo. Snimili smo…
Ručno oslikane svadbene torte – nesvakidašnja umetnost
rucno-oslikane-svadbene-torte-torte-za-vencanje
Navikli smo da nas poslastičari iznova i iznova osvajaju svojim umećem. To je slučaj i sa…
25 nezaboravnih izdanja sa crvenog tepiha „Zlatnog globusa“ 2017.godine
zlatni-globus-haljine-crveni-tepih
Ceremonija dodele nagrada „Zlatni globus“ održana je 8.januara u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu. Na…