Kada otputovati na medeni mesec?

Mladenci sa nestrpljenjem iščekuju taj dan. Nekada je bilo uobičajeno da se na put krene odmah nakon svadbe, dok danas parovi uglavnom sačekaju nekoliko dana pa čak i meseci pre nego sto otputuju.

medeni mesec

 

Zašto otputovatni na medeni mesec odmah?

U filmovima srećan par gotovo da uvek odmah nakon svadbe odlazi na aerodrom. Ovo je najromatičniji scenario za odlazak na medeni mesec. Ustajete jos uvek nevenčani, venčavate se u toku dana, a već uveče letite na drugi kraj sveta. Sve obaveze koje biste završavali nakon svadbe odlažete i idete na zasluženi odmor.

Međutim, postoje i nedostaci ovakvog organizovanja putovanja. Možda ćete morati da napustite sopstveno svadbeno veselje kako biste krenuli na put. Takođe ne zaboravite da ćete skoro sigurno biti toliko iscrpljeni od same svadbe, ali i višemesečne pripreme pre toga, da vam polazak na putovanje istog trenutka može biti veoma naporan.

 

Zašto čekati par dana?

Parovi se uglavnom odlučuju da krenu na putovanje dan ili nekoliko dana nakon svadbenog veselja. To je taman dovoljno vremena da se završe sve obaveze nakon svadbe, da se plate računi, vrati venčanica. Ostaje dovoljno vremena da se sa najbližima sumiraju utisci, pogledaju fotografije.

Loša strana ovakve odluke je pad ushićenja, ali i to što dani protiču u pripremama za putovanje i pakovanju pa mladenci često ne stignu da uživaju u prvim danima svog bračnog života.

 

Zašto odložiti putovanje na nekoliko meseci?

Postoje mnogi praktični razlozi zašto odložiti polazak na medeni mesec za nekoliko meseci. Jedan od razloga može da bude i to što su vremenski uslovi na izabranoj destinaciji najpovoljniji tek za nekoliko meseci. Možda ste iskoristili previše slobodnih dana oko pripreme svadbenog veselja i same svadbe, pa niste u mogućnosti da odsustvujete sa posla i realizujete odmah svoje svadbeno putovanje. Možda ste se dosta finansijski potrošili oko priprema, pa niste u mogućnosti da putovanje na destinaciju iz snova realizujete odmah. To ne mora da bude loše, imaćete dovoljno vremena da polako isplanirate svaki detalj putovanja.

Sa druge strane, ono što se navodi kao mana ovakve odluke jeste to što ćete se, možda, kada dođe vreme za polazak osećati kao da krećete na obično putovanje, a ne na medeni mesec. Mali savet za sve one koji iz nekog razloga odlažu medeni mesec je da ipak izdvoje bar jedan vikend, noć ili dve, da kao sveži mladenci otputuju zajedno.

 

izvor:www.easyweddings.com.au

Pratite nas na:

facebook-icon
instagram-v051916_200youtube-icon

Objavljeno: 26 May 2015
Photo Copyright: flickr.com, pinterest.com

Pogledajte slične postove:


Saznajte prvi

Prijavite se kako bi Vam stizala obaveštenja o novim člancima

Najnovije

Šišarke kao ukrasi za jelku – DIY (Video)
sisarke-novogodisnji-ukrasi-ukrasi-za-jelku-novogodisnje-ideje
Bliže nam se praznici, pa vam predlažemo da se oprobate u pravljenju novogodišnjih ukrasa od šišarki. Pronađite šišarke…
Mirišljava lavanda – romantika u duhu Provanse
lavanda-mirisljava-polja-lavande
Lavanda je simbol ljubavi, odanosti i nežnosti. Prepoznatljiva je po prelepom mirisu i romantičnoj nijansi ljubičaste…
Cvetići za svadbu – Napravite kićanke za svatove za samo par minuta (Video)
cvetici-za-svadbu-kicanke-za-goste-cvetici-za-svatove-cvetici-za-goste
Želite da se oprobate u pravljenju cvetića za svatove? Tu smo da vam pomognemo. Snimili smo…
Ručno oslikane svadbene torte – nesvakidašnja umetnost
rucno-oslikane-svadbene-torte-torte-za-vencanje
Navikli smo da nas poslastičari iznova i iznova osvajaju svojim umećem. To je slučaj i sa…
25 nezaboravnih izdanja sa crvenog tepiha „Zlatnog globusa“ 2017.godine
zlatni-globus-haljine-crveni-tepih
Ceremonija dodele nagrada „Zlatni globus“ održana je 8.januara u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu. Na…