Izbegnite najčešće greške pri biranju boja za venčanje

Boje su od ključnog značaja kada je u pitanju izgled venčanja. One prožimaju sve detalje, od pozivica do dekoracije stolova. Kada je reč o bojama trebate ih birati mudro. Jedan pogrešan potez i vaša svadba može izgedati previše smelo ili previše sumorno. Zato vam skrećemo pažnju na neke od najčešćih grešaka.

paleta boja za venčanje

 

Birate boje koju su previše upadljive

Budite oprezni kada birate paletu boja za dekoraciju. Pokušajte da ne birate previše jarke boje. Ako se već i odlučite za neku, neka bude samo jedna. Ostale boje u vašoj paleti treba da budu neutralne kako bi se napravio dobar kontrast. Samo takva kombinacija boja će prijati oku.

Birate mnogo boja

Znamo da je teško da se odlučite za samo nekoliko boja, ali pokušajte da se zadržite na 3 do 5 boja maksimalno. Samo tako će vaša dekoracija izgledati povezano i imati smisla. Birajte boje koje dobro idu jedna sa drugom. Ako se odlučite za maksimalnih pet boja, neka obavezno neke od njih budu ustvari nijanse jedne iste boje.

Zaboravljate na izgled prostora

Obratite pažnju na boje koje dominiraju u sali koju ste izabrali za mesto proslave. Nemojte zanemariti boje zidova, zavesa i poda kada birate paletu boja. Potrudite se, ukoliko je to moguće, da izaberete boje koje će sa postojećim bojama u sali stvoriti harmoničnu paletu.

Birate moderne boje

To što su neke boje moderne i trenutno aktuelne na slikama u časopisima i na internetu, ne znači da su idealno rešenje za vas. Vaša paleta treba da se sastoji od boja koje će vam biti drage i posle nekoliko godina kada budete gledali fotografije. Zato pri izboru boja vodite se osećajem, birajte one koje vam prijaju, koje vas čine srećnima. Birajte svoje omiljene boje.

Birate boje prema sezoni

Zaboravite na zastarela pravila da su pastelne boje rezervisane samo za proleće, a narandžasta i žuta isključivo za jesen. Napravite paletu boja koju volite, a onda je kroz određene detalje i materijale prilagodite konkretnom godišnjem dobu.

Podjednako zastupljene boje

Boje iz izabrane palate ne moraju biti podjednako zastupljene u dekoraciji. Ako želite da napravite prijatan ambijent za sebe i svoje goste, gledajte da izaberete jednu boju koja će da bude dominantna, dok druge boje treba da je prate i dopunjavaju.

 

Objavljeno: 14 Jul 2015
Photo Copyright: flickr.com, pinterest.com

Pogledajte slične postove:


Saznajte prvi

Prijavite se kako bi Vam stizala obaveštenja o novim člancima

Najnovije

Šišarke kao ukrasi za jelku – DIY (Video)
sisarke-novogodisnji-ukrasi-ukrasi-za-jelku-novogodisnje-ideje
Bliže nam se praznici, pa vam predlažemo da se oprobate u pravljenju novogodišnjih ukrasa od šišarki. Pronađite šišarke…
Mirišljava lavanda – romantika u duhu Provanse
lavanda-mirisljava-polja-lavande
Lavanda je simbol ljubavi, odanosti i nežnosti. Prepoznatljiva je po prelepom mirisu i romantičnoj nijansi ljubičaste…
Cvetići za svadbu – Napravite kićanke za svatove za samo par minuta (Video)
cvetici-za-svadbu-kicanke-za-goste-cvetici-za-svatove-cvetici-za-goste
Želite da se oprobate u pravljenju cvetića za svatove? Tu smo da vam pomognemo. Snimili smo…
Ručno oslikane svadbene torte – nesvakidašnja umetnost
rucno-oslikane-svadbene-torte-torte-za-vencanje
Navikli smo da nas poslastičari iznova i iznova osvajaju svojim umećem. To je slučaj i sa…
25 nezaboravnih izdanja sa crvenog tepiha „Zlatnog globusa“ 2017.godine
zlatni-globus-haljine-crveni-tepih
Ceremonija dodele nagrada „Zlatni globus“ održana je 8.januara u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu. Na…