10 stvari koje ne treba raditi na venčanju

Sezona svadbi samo što nije počela i ne bi ste želeli da na njima uradite nešto zbog čega ćete kasnije žaliti. Evo šta ne treba raditi na svadbi.

10 stvari slikanje na vencanju

Nemojte povesti zamenu za partnera

Ako vaš muž, verenik, momak… ne može sa vama na venčanje, ne vodite sa sobom vašu sestru ili drugaricu umesto njega. Ljudi nisu zamenljivi i mlada i mladoženja ne očekuju goste iznenađenja.

Nemojte se obući previše seksi

Kratka, tesna suknja, duboki dekolte, seksi čarape imaju svoje vreme i mesto, a venčanje vaše prijateljice to sigurno nije. Ne želite da “ukradete” poglede svih u sali i da budete top tema večeri. Ovo se, posebno mladi, sigurno neće dopasti.

Ne izigravajte fotografa na ceremoniji

Najgore je kada gosti stoje, prilaze mladencima, posmatraju sečenje torte, venčanje pred matičarem itd. sa foto aparatom ili telefonom u rukama, zaklanjajući time pogled profesionalnom fotografu koji je zadužen za neponovljive trenutke, a u isto vreme zaklanjaju sebe pa na slikama ispadnu smešni.

Pratite uputstva

Kako bi venčanje teklo po planu potrebno je da gosti prate uputstva organizatora. Da ispoštuju vreme dolaska, vreme predviđeno za slikanje sa mladencima, budu u sali kada se seče torta i slično. Ne želite da, recimo, mladenci ostave sve po strani da bi se slikali samo sa vama. To će izazvati negodovanje i kod ostalih gostiju.

Ne pokušavajte da zamenite mesto ukoliko to nije baš neophodno

Ako ste za “manje poželjnim” stolom, jednostavno ostanite tu. Mlada i mladoženja su imali razloga što su vas baš za taj sto planirali, to su sigurno uradili iz najbolje namere. Kasnije kada svi budu ustali da igraju, možete lako otići do željenog stola i popričati sa poznanicima.

Nemojte priređivati neukusne zdravice

Mladenci su i onako pod velikim pritskom i nisu raspoloženi za neslane šale poput “duhovitih” zdravica. Ukoliko vas ipak zamole za zdravicu budite umereni, recite nekoliko sitnih gafova mladenaca, neku zanimljivu anegdotu ali imajte na umu da ne smete da preterate.

Nemojte ometati

Bubnjar u bendu je svakako zgodan, šefa sale znate od ranije, ali su oni ovde na radnom mestu. Isto važi i za konobare. Svi se oni brinu da veče protekne glatko i bez problema, ne upuštajte se u flert ili tražiti specijalne zahteve od njih.

10 stvari koje ne treba raditi na venčanju

Ne plačite

Neki momenti čoveku stvarno mogu da nateraju suze na oči, ali ostanite čvrsti, nabacite veliki osmeh na lice i ne dozvolite da vam suze pokvare šminku, da svojom emotivnošću raznežite i druge oko sebe pa da se venčanje pretvori u kolektivno plakanje, od sreće naravno, ali vam mladenci sigurno neće biti zahvalni na tome.

Ne uzimajte dekoraciju bez pitanja

Primetićete obilje cveća, vaza, sveća i svećnjaka koji sam čekaju da ih neko pokupi na kraju večeri, ali oni mogu biti i iznajmljeni pa se ipak moraju vratiti. Nemojte stavljati mladence u neprijatnu sitaciju, ukoliko vam se nešto od dekoracije stvarno jako dopadne, pitajte ih da li je možete poneti sa sobom. Ukoliko odgovore odrično naravno nemojte se ljutiti, sigurno imaju dobar razlog za to.

Ne kopirajte

Ukoliko ste videli nešto specijalno, zanimljivo, nesvakidašnje nemojte pokušavati da to ponovite na svojoj svadbi. Ukoliko mladenci vole proizvode lokalne poslastičare i na kraju večeri gostima podele “paketiće” sa kolačićima koje će poneti kući, ne planirajte da to uvedete i na vašoj svadbi. Budite originalni i dozvolite da i njihova svadba ostane originalna.

izvor: www.brides.com
Objavljeno: 21 May 2015
Photo Copyright: flickr.com, pinterest.com

Pogledajte slične postove:


Saznajte prvi

Prijavite se kako bi Vam stizala obaveštenja o novim člancima

Najnovije

Šišarke kao ukrasi za jelku – DIY (Video)
sisarke-novogodisnji-ukrasi-ukrasi-za-jelku-novogodisnje-ideje
Bliže nam se praznici, pa vam predlažemo da se oprobate u pravljenju novogodišnjih ukrasa od šišarki. Pronađite šišarke…
Mirišljava lavanda – romantika u duhu Provanse
lavanda-mirisljava-polja-lavande
Lavanda je simbol ljubavi, odanosti i nežnosti. Prepoznatljiva je po prelepom mirisu i romantičnoj nijansi ljubičaste…
Cvetići za svadbu – Napravite kićanke za svatove za samo par minuta (Video)
cvetici-za-svadbu-kicanke-za-goste-cvetici-za-svatove-cvetici-za-goste
Želite da se oprobate u pravljenju cvetića za svatove? Tu smo da vam pomognemo. Snimili smo…
Ručno oslikane svadbene torte – nesvakidašnja umetnost
rucno-oslikane-svadbene-torte-torte-za-vencanje
Navikli smo da nas poslastičari iznova i iznova osvajaju svojim umećem. To je slučaj i sa…
25 nezaboravnih izdanja sa crvenog tepiha „Zlatnog globusa“ 2017.godine
zlatni-globus-haljine-crveni-tepih
Ceremonija dodele nagrada „Zlatni globus“ održana je 8.januara u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu. Na…